Lelievlet | scoutingvlet.nl (2024)

Lelievlet

Posted on maart 15, 2016 by Remy Abbas

HET MODEL

Al meer dan 60 jaar maakt de waterscouting gebruik van de Lelievlet die door Beenhakker is ontworpen om mee te zeilen, roeien en wrikken.

Met de productietechnieken en inzichten van de 21e eeuw hebben wij de ontwerpen van toen omgezet in een hedendaags 3D ontwerp. De vaar en zeileigenschappen hebben we geoptimaliseerd en door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige staalsoorten en coatings is een duurzame en onderhoudsarme vlet ontwikkeld. Het ontwerp is getoetst op de regelgeving van de Europese unie(CE – Keur) en voldoet volledig aan de eisen/maatvoering die Scouting Nederland voorschrijft.

Lelievlet | scoutingvlet.nl (1)

RVS: Onderhoud hoort bij het hebben van een boot maar dit willen we wel tot een minimum beperken. Daarvoor leveren wij de onderdelen die erg aan slijtage onderhevig zijn standaard in RVS. Zo zijn alle ogen, kikkers, leiogen, dolpotten, roerhaken, roerkoningen, hanenkam en de zwaardhendel van dit duurzame materiaal gemaakt. Mocht er dus tijdens het gebruik een beetje verf van deze onderdelen afspringen /slijten dan is er geen man overboord! RVS is een duurzaam en slijtvast materiaal wat de levensduur van de diverse onderdelen met vele jaren verlengd. Het zal dan ook niet snel voorkomen dat je de roerkoning en/of zwaardhendel zal moeten vervangen. De onderhoudskosten van een Scoutingvlet liggen door deze innovaties een stuk lager dan die van andere vletten.

COATING: “Een goed begin is het halve werk” dat is de reden waarom de Scoutingvlet direct na de productie in een zeer duurzame en slijtvaste primer / basislaag wordt gezet. Door deze coating direct na de productie aan te brengen op het gestraalde oppervlak wordt een optimale hechting en bescherming verkregen. Dit zodat de vlet getransporteerd kan worden naar de klant en men verder kan gaan met het opbouwen van het verfsysteem. De coating die wij aanbrengen is van het merk PPG / Sigma type AMERLOCK 400 en wordt wereldwijd veel toegepast in de offshore en scheepsbouwindustrie.AMERLOCK 400 kan worden overgeschilderd met elke 1- of 2-componentenverf en antifouling.

SCOUTING NEDERLAND

Waterscoutingis een onderdeel binnenScouting Nederland. Zeeverkenners; jongens en meisjes van 10 tot 17 jaar, maken deel uit van zelfstandige waterscoutinggroepen. In 1956 kwam de eerste echte Lelievlet uit zoal we haar nu kennen en werd een groot succes,in 2016 waren er in Nederland zo’n 1500 lelievletten.

Scouting Nederland beheert met haar team Lelieschepen de maatvoering,tolerantiesen veiligheid van nieuwe en bestaande Lelievletten. Een vlet wordt dan ook pas eenofficiëleScoutingLelievletals deze na keuring en meting een officieel zeil/bootnummerstoegewezenkrijgt. Meer informatie over het team Lelieschepen en de procedure om een zeilnummer te toegewezen te krijgen vind jehier.

Een casco of complete lelievlet van Scoutingvlet wordt altijd geleverd inclusief zeil/boot nummer en CE-keur. Dat betekent dus ook dat de boot voor aanschaf al is gekeurd door Scouting Nederland en het officiële nummer zal worden ingelast door ons. Bij het bestellen van een complete vlet is natuurlijk ook het (groot)zeil voorzien van een nummer. Voor zelfbouw zal zelf een keuring moeten worden aangevraagd na voltooiing meer informatie daarover hier.

Lelievlet | scoutingvlet.nl (7)

ZELFBOUW

Het zelfbouwen van een nieuwe Lelievlet kan niet alleen een heel leuk en leerzaam project zijn om samen op te pakken maar is ook de manier om erg voordelig een gloednieuwe vlet te bemachtigen. Scoutingvlet biedt speciaal voor de zelfbouwers een voordelig maar zeer compleet pakket aan om succesvol een eigen vlet te kunnen bouwen.

Het ScoutingVlet bouwpakket bestaat uit:

  • Plasma gesneden plaatuitslagen met uitgebreide gravering om zo makkelijk de verschillende onderdelen te kunnen onderscheiden
  • Alle onderdelen gezet zoals de spanten, dekken en zwaardkast
  • Alle benodigde profielen geleverd, gezaagd en waar nodig voorgevormd (bvde dolboordpijp)
  • Alle kikkers en (hijs/sleep)ogen
  • Speciale ScoutingVlet rvs-onderdelen
  • Een uitgebreide stap-voor-stap bouwbeschrijving

Om zelf een Lelievlet te kunnen bouwen zijn basisvaardigheden zoals het kunnen lassen noodzakelijk maar is daarnaast weinig speciaal gereedschap of scheepbouwkundige kennis verreisd, met een gezonde dosis handigheid en inzet is een mooie strakke vlet zeker te bouwen.

Een nieuwgebouwde Lelievlet krijgt haar zeilnummer nadat een keurmeester van Scouting Nederland deze op verschillende punten heeft nagemeten en goed bevonden. Het bouwpakket is zo ontworpen en samengesteld dat deze aan alle keuringseisen (maatvoering) voldoet.

ScoutingVlet garandeert dat op basis van het geleverde bouwpakket en het nauwgezet volgen van de meegeleverde bouwbeschrijving deze type goedkeuring verkregen kan worden.

ONDERDELEN

Een Lelievlet loopt weleens schade op door verlies, aanvaringof gewoon door ouderdom en roest. Gelukkig zijn veel onderdelen van de vlet goed te vervangen en ook deze losse Lelievlet onderdelen kun je bij ons bestellen.

De onderdelen die je bij ons kunt bestellen passen natuurlijkzonder problemen op bestaande vletten (dus ook die van andere bouwers/werven). In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij een (complete) zwaardkast kan het nodig zijn om hier en daar wat aanpassingen te doen in het werk omdat er door de jaren heen kleine verschillen zijn ontstaan.

Een aantal onderdelen zijn in RVS uitgevoerd, het lassen van deze onderdelen aan staal kan het beste gedaan worden met zogenaamde “zwart-wit / 309” elektroden, deze zijn tevens bij ons te bestellen.

De onderdelen vind je op deze site in onze shop.

Heb je vragen over een onderdeel of staat het onderdeel wat je zoekt er nog niet tussen neem dan gerust contact met ons op.

Lelievlet | scoutingvlet.nl (2024)

References

Top Articles
Farmhouse Happy Thermal Blackout Curtains
Deconovo Blackout Eyelet Curtains Thermal Insulated Gold Wave Line Foi
The Shoppes At Zion Directory
M3Gan Showtimes Near Amc Quail Springs Mall 24
Target Dummies 101 - The Dummy Research/Tutorial Thread
Forum Phun Extra
Evil Dead Rise Showtimes Near Amc Antioch 8
Inmate Inquiry Mendocino
Google Sites 1V1.Lol
Carmax Chevrolet Tahoe
Trailmaster Fahrwerk - nivatechnik.de
United Center: Home of the Chicago Bulls & Chicago Blackhawks - The Stadiums Guide
Restaurants Near Defy Trampoline Park
Brazos County Jail Times Newspaper
How To Get Mega Ring In Pokemon Radical Red
Unlock the Fun: A Beginner's Guide to Playing TBG95 Unblocked Games at School and Beyond
Otr Cross Reference
Tyson Employee Paperless
Www.patientnotebook.com/Prima
Restaurant-grevesmuehlen in Freiburg im Breisgau
Elisabeth Fuchs, Conductor : Magazine : salzburg.info
Noaa Marine Forecast Tampa
Watch Jujutsu Kaisen 2nd Season English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
My Sagu Blackboard
Myworld Interactive American History Pdf
Tiffin Ohio Craigslist
KINOPOLIS Bonn-Bad Godesberg – Mehr Kino geht nicht
Sheetz Unlimited Drinks Ending
Wdl Nursing Abbreviation
Erj Phone Number
Lvc Final Exam Schedule
How To Get Genji Cute Spray
Is Costco Gas Good? Quality, Cost & Benefits | Ridester
Kobe Express Bayside Lakes Photos
Case Overview: SAMA IM01 – SFF.Network
Foley Housing Authority Photos
Brett Cooper Wikifeet
Parishes Online Bulletins
Shaw Funeral Home Vici Oklahoma
Adams County 911 Live Incident
Maatschappij- en Gedragswetenschappen: van inzicht naar impact
Nikki Porsche Girl Head
Decree Of Spite Poe
Associate Resources Aces-How To Create An Account And How Its Features Work
Bulk Amateur 51 Girls Statewins Leak – BASL058
Top Dog Boarding in The Hague with Best Prices on PetBacker
How To Pause Tamagotchi Gen 2
Busted Magazine Columbus Ohio
Dermatologist Esthetician Jobs
Wyoming Roads Cameras
Siswa SMA Rundung Bocah SD di Bekasi, Berawal dari Main Sepak Bola Bersama
Deciphering The "sydneylint Leaked" Conundrum
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5778

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.